Franchisenemer in Beveiliging! Benieuwd naar je kansen?

Het aantal franchiseformules in de dienstverlening groeit snel. In absolute cijfers vertegenwoordigt de branche dienstverlening nu bijna 50% van het totaal aantal franchiseformules.

In 2012 kwam zelfs bijna 60% van de groei in franchisevestigingen uit de hoek van de dienstverlening. Traditioneel bekende namen zijn bijvoorbeeld de grote hypotheekketens als De Hypotheker en Hypotheekshop. Maar ook bijvoorbeeld in accountancy, administratiesector, zorgsector of arbeidsmarktbemiddeling is franchising een goed werkend bedrijfsmodel.

Er zijn een aantal in het oog springende verschillen met franchise :

  • Opstarten is (vaak) minder kapitaalintensief, minder tijdsintensief en er zijn doorgaans minder stringente vestigingseisen.
  • Bij dienstverlening zijn het vaak eenmanszaken of zzp’ers die aansluiting zoeken bij een franchiseformule. Meer dan 90% van de franchisevestigingen in de dienstverlening bestaan dan ook uit vestigingen met minder dan 3 personeelsleden.
  • Ook kent de werving & selectie van nieuwe franchisenemers in de dienstverlening zo zijn eigen spelregels.

Logisch dat veel dienstverleners ervoor kiezen om binnen een franchiseformule in de dienstverlening te werken.

De franchiseformule helpt een starter met een bewezen formuleconcept én biedt hem ondersteuning op vele vlakken. De franchisegever is natuurlijk net zo gebaat bij een succesvolle nieuwe franchisevestiging als jij.

Franchise in Beveiliging iets voor u? Neem vrijblijvend contact met ons, ga hiervoor naar deze pagina,